УНИЦЕФ ще пресъздаде емблематичната песен на Боб МарлиOne Love с помощта

...
УНИЦЕФ ще пресъздаде емблематичната песен на Боб МарлиOne Love с помощта
Коментари Харесай

УНИЦЕФ преиздава песента One Love на Боб Марли

УНИЦЕФ ще пресъздаде емблематичната ария на Боб Марли One Love с помощта на членове от фамилията на починалия артист. Детският фонд на ООН ще употребява песента в поддръжка на работата си „ за основаване на по-справедлив свят за децата, чийто живот бе повлиян от пандемията COVID-19 ”, написа организацията в свое прессъобщение.

" Преди повече от четиридесет години татко ми написа One Love за единството, мира и всеобщата обич във време, когато имаше доста проблеми в света ", споделя щерка му Седела Марли. " Дори в този момент, когато не можем да се съберем, неговото обръщение остава ясно и можем да преминем през тази световна рецесия, в случай че се обединим посредством една обич и едно сърце. "

Парчето е издадено в началото през 1977 година от Боб Марли и групата му The Wailers, която набира огромна известност 60-те и 70-те години в Ямайка. Първоначално песента е записана в жанр ска, само че по-късно музикантите я преработват в познатия й през днешния ден реге жанр. Оттогава тя се употребява в реклами, игрални филми, анимации – Ричард Брансън я презаписва за реклама на полети до Ямайка, а Антонио Бандерас прави кавър за анимационния филм „ Шрек вечно “. Световната здравна организация пък афишира One Love за песента на поколението на милениалите.

В новата версия на УНИЦЕФ ще вземат участие членове на семейство Марли, музиканти от всички краища на света, актьори от конфликтни зони и деца, живеещи в уязвими общности. УНИЦЕФ ще употребява песента в акцията си за зов към държавните управления, обществеността и частния бранш да поддържат напъните на организацията в оправянето й с рецесията с ковид. Детският фонд пробва да удовлетвори съществени потребности на децата и фамилиите им по света, като им дава сапун, маски, ръкавици, хигиенични комплекти, защитно съоръжение.

" Песента One Love говори непосредствено за една основна истина за тази пандемия: най-хубавата ни вяра да победим COVID-19, е да преосмислим света и да го създадем по-равен и по-малко дискриминационен за децата посредством световна взаимност и съдействие ", сподели изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Хенриета Фор в публично изказване. „ Радваме се, че семейство Марли ни дават своята великодушна поддръжка, креативност и обич, с цел да оказват помощ на най-уязвимите деца. “

Записът на видеото ще се случи посредством обществената мрежа TikTok – тя ще бъде хазаин на особено събитие и ще насочи предизвикателство, обвързвано с песента, която да й помогне да се разпространява.



 
Ринго Стар стана на 80, отпразнува го онлайн

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР